Παναγιώτης Στεργίου, “λαϊκά και απλά…” / μουσικό δωμάτιο – Σάββατα Μαΐου

Editor M.T.μουσικές εκδηλώσεις

Κάθε Σάββατο του Μαΐου στο “μουσικό δωμάτιο” στις ΡΙΖΕΣ στον Κεραμεικό, ο σολίστας του μπουζουκιού Παναγιώτης Στεργίου θα ξεδιπλώνει τις δεξιοτεχνικές του ικανότητες, σε ένα πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια της χρυσής εποχής του λαϊκού τραγουδιού, που έχει επιμεληθεί ο ίδιος.

Μαζί του μία ομάδα εξαιρετικών καλλιτεχνών, στο τραγούδι η Ειρήνη Χαρίδου και ο Θωμάς Στεργίου, ακορντεόν ο Τάσος Καντάς, κιθάρα ο Νίκος Καινούργιος και κοντραμπάσο ο Άγης Παπαπαναγιώτου.

Ο Παναγιώτης Στεργίου, σολίστας με πολλά χρόνια εμπειρίας στο καλλιτεχνικό χώρο, δημιούργησε δική του σχολή παιξίματος και διακρίθηκε σαν «εκτελεστής» και σαν συνθέτης.

Γεννήθηκε στη Πρέβεζα αλλά μεγάλωσε στην Γερμανία (1963-1976).Από το 1976 ζει στην Αθήνα και είναι καταξιωμένος συνθέτης και μουσικός (μπουζούκι).Ήταν μαθητής του Θ. Παπαβασιλείου. Άρχισε να παίζει επαγγελματικά σε ηλικία 14 ετών και από τότε έχει συνεργαστεί με όλους τους μεγάλους σολίστες του μπουζουκιού, τραγουδιστές, και συνθέτες.

Έκανε το ντεμπούτο του στην δισκογραφία το 1985 ως σολίστας δίπλα στον Χρίστο Νικολόπουλο στον δίσκο του Πασχάλη Τερζή με τίτλο ΄’ Εθνική Θεσσαλονίκης’’. 

Στην δισκογραφία πρωτοεμφανίστηκε ως συνθέτης το 1990 με το τραγούδι της Πίτσας Παπαδοπούλου ”Δυο φορές το ίδιο λάθος ‘’. 

Έγινε γνωστός από το αριστοτεχνικό παίξιμο του, το ξεχωριστό ύφος του και τις μελωδίες που άφησαν ”εποχή’’.

Ο Παναγιώτης Στεργίου είναι, πρωτίστως, ένας δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, αλλά και συνθέτης λαϊκών τραγουδιών, που τα ‘χουν πει πολύ γνωστά ονόματα, όπως η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Πασχάλης Τερζής, ο Θέμης Αδαμαντίδης, ο Γιώργος Αλκαίος, η Χριστίνα Μαραγκόζη κ.ά.

είσοδος 5 ευρώ
ελάχιστη κατανάλωση σε τραπέζι : ποτήρι κρασί ή μπύρα 6 ευρώ