Γεύσεις & μουσικές με …ονομασία προέλευσης

Κάτι νέο «φυτρώνει» στον Κεραμεικό!

 Στον Κεραμεικό (Αγησιλάου 88) άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του ένας νέος εξαιρετικά φροντισμένος πολυχώρος με ξεχωριστές μουσικές εμπειρίες. Οι «Ρίζες-Κεραμεικός» στεγάζονται σε ένα παραδοσιακό διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο, ανακαινισμένο με πολύ μεράκι και γούστο, και λειτουργούν σε τρία επίπεδα: «Ποτοπωλείο» (στο ισόγειο), «Μουσικό Δωμάτιο» (στον 1ο όροφο) και «Ποτοπωλείο με θέα» (στην ταράτσα).
Στο «Ποτοπωλείο» στο ισόγειο, παρουσιάζονται μουσικά σχήματα της ρεμπέτικης και παραδοσιακής μουσικής - τις περισσότερες φορές με ήχο φυσικό, ενώ παράλληλα ο chef Κύριλλος Παπαδόπουλος προτείνει εξαιρετικά πιάτα.
Στο «Ποτοπωλείο» (roof-bar), με υπέροχη θέα στην Ακρόπολη, σερβίρονται καφέδες, ελληνικά ροφήματα και ελαφρά γεύματα και μοναδικά πρωτότυπα «ελληνο-κοκτέιλς»! Οι ηχογραφημένες μουσικές από τους χώρους της έθνικ και της τζαζ θα πλαισιώνονται συχνά από live βραδιές με ανάλογα μουσικά σχήματα.
Παράλληλα, στο «Μουσικό Δωμάτιο» (στον 1ο όροφο) παρουσιάζονται επιλεγμένες «συλλεκτικές μουσικές βραδιές». Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία σε μία "ζεστή" μουσική σκηνή, που υπάρχει άμεση επαφή των καλλιτεχνών με τους θεατές. Επιλογές απ’ όλο το φάσμα της Ελληνικής μουσικής, καθώς και από τον χώρο της τζαζ φωτίζουν ιδιαίτερες πτυχές του ρεπερτορίου μέσα από θεματικές μουσικές παραστάσεις, ενώ η απόδοση της ηχητικής εγκατάστασης είναι σε θέση να ικανοποιήσει και τους πιό απαιτητικούς ακροατές.

 Είναι σίγουρο ότι ο μουσικός πολυχώρος «Ρίζες-Κεραμεικός» θα γίνει το αγαπημένο στέκι όλων όσων θέλουν να συνδυάσουν την ποιότητα με την αισθητική και τις προσιτές τιμές. Ένας χώρος που ευελπιστεί να γίνει η καθημερινή συνήθεια προφέροντας μία ανάσα χαλάρωσης στο κέντρο της Αθήνας!

  • Στην Πόλη στο Μεβλά χανέ
  • Μουσικές από την Ελλάδα και την Ανατολή
  • Mosaic
  • “τα πιό ωραία λαϊκά”
  • Παραδοσιακά Κάλαντα & χαρούμενα Μικρασιάτικα τραγούδια
  • Παραμονή Πρωτοχρονιάς με τον Γιώργο Αλτή και τη Σοφία Μέρμηγκα
  • Μικρασία - Ανατολία / Κ.Παπαδοπούλου
  • Βάσια Βουγιουκλή