ΕΡΑΝ (μουσικό δωμάτιο)

Editor M.T.μουσικές εκδηλώσεις

Το μουσικό σχήμα Εράν από την Κρήτη για μια βραδιά στην Αθήνα στις Ρίζες στον Κεραμεικό. Με ακούσματα παραδοσιακά μέσα από μία άλλη οπτική και με το δικό τους ιδιαίτερο χρώμα , θα μας ταξιδέψουν με παλιούς σκοπούς της Κρήτης και όχι μόνο και θα μας παρουσιάσουν τραγούδια από την δισκογραφία τους (Ονείρου Ζωγραφιά και Να μουν πουλί να πέταγα).
Νεκτάριος Παχιαδάκης λύρα τραγούδι – Κυβέλη Σεργίου τραγούδι κρουστά ,- Μαζί τους ο Βαγγέλης Φανουράκης στο λαούτο.         Το μουσικό σχήμα Εράν είναι μια παρέα φίλων μουσικών που έσμιξαν για ένα κοινό ακουστικό αποτέλεσμα.

ΕΡΑΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ…

Εράν σημαίνει να ερωτεύεσαι , να αγαπάς πολύ. Είναι το απαρέμφατο του αρχαίου ρήματος εράω –ερώ που βρίσκεται κρυμμένο ακόμα και σήμερα στη μαγική λέξη έρωτας. Το μουσικό σχήμα εράν , με πυξίδα τον έρωτα και καράβι τις υπέροχες μελωδίες της πλούσιας μουσικής μας παράδοσης , επιχειρεί μουσικά ταξίδια στο χώρο και το χρόνο με τη βοήθεια της φωνής , μιας λύρας , ενός λαούτου και των ρυθμικών χτύπων του νταουλιού που θυμίζουν τους χτύπους της καρδιάς. Με τραγούδια βαθειά ριζωμένα στην συνείδηση και την καρδιά μας , από την Κρήτη , τα υπόλοιπα νησιά της Ελλάδας μέχρι και την Μικρασία που η ιστορία τους χάνεται στους προηγούμενους αιώνες , το μουσικό σχήμα εράν μας ταξιδεύει εγκωμιάζοντας τον Έρωτα και το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής.

Το όνομα αυτό τους αντιπροσωπεύει πλήρως γιατί και οι ίδιοι είναι ερωτευμένοι με την μουσική, τις τέχνες και την ίδια την ζωή.

Κινούνται στον χώρο της παραδοσιακής μουσικής με αφετηρία την Κρήτη όπως είναι φυσικό, χωρίς να ξεχνούν τα υπόλοιπα νησιά αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα και την Μικρασία, ενώ προχωρούν συγχρόνως  και σε δικές τους μουσικές συνθέσεις .

Το μουσικό σχήμα Εράν κινείται πάντα με σεβασμό στην παράδοση ενώ ταυτόχρονα και αναπόφευκτα δίνει τους δικούς του χρωματισμούς
είσοδος 5 ευρώ